Kolonnehusene fra Hobbytrade 

I forbindelse med åbningen af Ade/Hobbytrades nye shop i Fredericia i weekenden 14/15. april 2012, var der fremlagt en masse herlige sager på disken og disse til særdeles rimelige priser. At finde var blandt andet et genoptryk af en gammel Hobbytradeklassiker - H0 byggesættet med de engang så typiske danske kolonnehuse. For en flad 50'er kunne erhverves et sæt med 2 forskellige røde huse og da disse så ud til at gå som varmt brød, kunne jeg og mine 3 medbesøgende således heller ikke modstå fristelsen (læs desuden mere om selve åbningsdagen og DMJU messen i Bramdrupdam samme weekend på my1287.dk).

Vel hjemme igen blev æsken straks åbnet, men glæden var kort, da det hurtigt gik op for mig, at byggesættet vist ikke helt var som det skulle være.

Kolonnehuse - en klassiker på ethvert dansk mj-anlæg.

 

En mere præcis gennemgang af de 4 støberammer, indikerede at der manglede et stykke tag, en sokkelbund, en dør og et vindue til det ene skur/das. Til gengæld var der så en stor facadedør og noget bræddevæg i overskud. Sidstnævnte dele endte med at blive ret så vigtige for projektet.

Ud over dette var der støbefejl på 2 af de 4 husgavle, idet der begge steder manglede en smule af brædderne i bunden af væggene:

Rottehul?

 

Jeg overvejede alvorligt at returnere byggesættet til Hobbytrade/Ade, da det bestemt ikke fremgik ved købet, at sættet skulle være behæftet med fejl eller have deciderede mangler. Men søndagsiveren overvandt og jeg gik alligevel i gang med limkanylen.

Normalt ville jeg have brugt tid på at patinere de enkelte dele før samlingen af husene, men praksis blev her fraveget. Således valgte jeg også at bygge huset med den store skorsten, spejlvendt med det formål at flytte de 2 rottehuller længst muligt væk fra husets facade mod jernbanen. Billedet på forsiden af æsken og den noget grumsede byggevejledning stemmer i øvrigt slet ikke overens! Der kom ikke noget vindue i skuret, da dette blev gemt til det næste hus. En replacement-væg blev lavet af overskydende materiale.

Glas til vinduerne fulgte ikke med, så dette måtte fremdrages fra rodekassen. Da jeg alligevel var igang, kom der et par køkkenblå gardiner i et af vinduerne og de resterende blev blændet af med Heljan-persienner og stykker af køkkenrulle.

Til det lange hus manglede der nu et redskabsskur/das. Da jeg syntes, at det ville være synd for banebørsterne at mangle et sådant, blev den overskydende dør savet ned i størrelse og tilpasset åbningen i skuret. En stump overskydende bræddevæg blev til sokkel og et stykke paptag fra Auhagen afsluttede opgaven.

Duk hovedet!

 

Således blev der trods besværet, alligevel 2 små fine kolonnehuse ud af byggesættet. Og nu mangler kun en passende patinering, før de kan placeres på det lokale modelbaneanlæg. Men det er nu en skam at Hobbytrade ikke lige havde brugt en halv time på at kontrollere æskernes indhold. I hvert fald mangler mine 3 mj-kollegaers byggesæt desværre også de ovennævnte dele ...

 

Stort set klar til indflytning.

 

 

Kolonnehus, Herfølge Station, febr. 2012.

 

Gå til Modelbyggepladsen