Dansk vingesignal 

Hos bl.a. Conrad i Tyskland fås en række byggesæt af forskellige tyske vingesignaler, der relativt let kan fordanskes. Primært kræves hertil en korrekt danske vinge, der eksempelvis produceres af Freja. Byggesættene er fremstillet af Völkner, der mig bekendt også leverer til Viessman og disse er generelt relativt enkle at samle for den nogenlunde øvede modelbygger. Der medfølger ikke signaldrev eller styreelektronik - det skal tilkøbes særskilt. Til lanternen medfølger dog  en lille hvid SMD og tilhørende formodstande.

 

Her følger par billeder af byggesættet af et 1-vinget hovedsignal:

Dansk vingesignal

 

Detalje af vingen:

Dansk vingesignal

 

Signal, drev og div. løsdele:

 

Som det fremgår af billederne er signalet endnu ikke helt færdigt her, idet det elektriske drev ikke er endeligt monteret. Dette skyldes, at jeg oprindeligt eksperimenterede med at anvende et billigere sporskiftedrev til opgaven (ca. 50 kr mod 125 kr), dette blev dog droppet igen, idet slaglængden på sporskiftedrevet var en smule for stor til signalet og et arrangement med udveksling af dette, under terræn blev for kluntet at se på. Derfor ofrede jeg et ægte signaldrev fra Conrad.

Det eneste der blev malet var selve vingen, som fik en gang alm. rød Humbrol. Masten burde retteligt også have en gang DSB grå.

 

God fornøjelse!

 

Gå til Det skæve hjørne.